Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Местата в F1 са малко и подаръци не се правят

Грожан: Местата в F1 са малко и подаръци не се правят

43
0
Ромейн Грожан

Формула 1 е труден за оцеляване спорт, но това е нормално на толкова високо ниво, заяви Ромейн Грожан пред вестник Льо Матен. Той все още няма договор за догодина, а напоследък слухове спрягат имената на няколко състезатели за негови заместници в Лотус – сред тях такива на опитни пилоти като Хейки Ковалайнен и Камуи Кобаяши.

Ситуацията в спорта не е по-различна от тази в банкерството например. Няма място за милост. Местата в F1 са малко и подаръци не се правят – разясни Грожан.

26-годишният пилот е убеден, че е научил много през 2012 г., въпреки че бе един от най-критикуваните състезатели. Той дори бе отстранен за едно състезание от шампионата заради множеството му катастрофи. Голяма част от тях се случиха в първи тур, а поводът за санкцията бе тази от Гран при на Белгия, когато едва не отнесе главата на Фернандо Алонсо (Ферари).

Светът на Формула 1 е дори по-труден, отколкото си представях. След връщането си видях, че имам да изкачвам планина. А след като започнах изкачването, осъзнах колко е висока – допълни Грожан.

Междувременно средствата, които фенове събират, за да помогнат на Кобаяши да остане в Гран при, наближават 1 милион евро. Японецът остана без кокпит, след като в Заубер взеха Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес.

За Хейки Ковалайнен се говори, че може да опита силите си в ралитата, ако остане извън Формула 1. До момента той не дава никакви индикации какво му предстои за 2013 г.