Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан може да е шампион един ден, твърди Ерик Булие

Грожан може да е шампион един ден, твърди Ерик Булие

21
0
Ромейн Грожан

Шефът на Лотус във Формула 1 Ерик Булие е убеден, че Ромейн Грожан може да стане световен шампион в Гран при.

Французинът се качи на подиума в Бахрейн (бе първият представител на родината си на почетната стълбичка от 14 години насам) и представянето му бе широко обсъждано. Булие е категоричен, че състезателят разполага с огромен потенциал и че първият подиум в кариерата му слага само началото на успехите на френско-швейцарския пилот в F1.

Булие отбеляза също така, че е особено впечатлен от Грожан заради факта, че темпото му е било толкова близко до това на далеч по-именития му съотборник Кими Райконен.

По-забележителен на Сахир бе фактът, че Ромейн финишира толкова близо до Кими и само на 10 секунди зад Себастиан Фетел. Изобщо не очаквах и двамата ни пилоти да видят карирания флаг в рамките само на няколко секунди. Това означава, че Грожан вече е в състояние да се бори на възможно най-високото ниво. Има скоростта и таланта един ден да стане и световен шампион – сподели Булие пред autosport.com.

Още в началото на сезона от Лотус заявиха, че са уверени във възможностите на избраните от тях пилоти. Сега повториха твърдението, че комбинацията между Райконен и Грожан е изключително силна и ще е ключова за следващи успехи на тима в шампионата.

Тепърва ще се случват много неща. Кими например демонстрира много пъти, че си е все така бърз и се възстановяваше винаги, когато това бе необходимо – след лоша квалификация и т.н. – добави Булие.