Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан начело след третата свободна тренировка в Унгария

Грожан начело след третата свободна тренировка в Унгария

24
0
2013,Лотус,Ромен Грожан,Унгария

Ромен Грожан постигна най-добро време в третата свободна тренировка. В събота сутринта пилотът на Лотус изглежда имаше най-добре подготвената кола за условията на пистата Хунгароринг. Зад него се наредиха Фернандо Алонсо (Ферари), Серхио Перес (Макларън), Себастиян Фетел (Ред Бул), Фелипе Маса (Ферари), Люис Хамилтън (Мерцедес), Марк Уебър (Ред Бул) и Нико Розберг (Мерцедес). Десетката пък бе допълнена от Дженсън Бътън с Макларън и Адриян Сутил (Форс Индия).

Температурите в Унгария продължаваха да се покачват и в съботната сутрин достигнаха до 32 градуса. Асфалтът пък бе загрят до 46 градуса и се очакваше по време на квалификацията да е още по-топло. Това със сигурност щеше да създаде известни затруднения при използването на гумите.

Голяма част от пилотите продължиха работата си по подготовката за състезанието и в третата свободна тренировка. Световният шампион Себастиян Фетел направи няколко дълги серии от обиколки и в крайна сметка бе състезателят с най-голям брой турове. Едва в края на сесията колите бяха с по-малко бензин и тогава именно бяха постигнати и най-добрите времена.

Тренировката не протече по желания начин за Естебан Гутиерес от екипа на Заубер, който получи повреда още в началото на сесията. Друг инцидент пък затвори тренировката, след като във финалните минути Серхио Перес излетя на 11-и завой и колата му се спря в гумените бариери.

След показаното сутринта можем да очакваме познати лица в битка за победа в квалификацията. Въпреки представянето си до момента пилотите на Мерцедес отново са сред фаворитите, както и състезателите на Ред Бул.