Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан: Най-важното в Монако е да имаш доверие на колата, Малдонадо по-уверен...

Грожан: Най-важното в Монако е да имаш доверие на колата, Малдонадо по-уверен в Е22

33
0
Ромейн Грожан

Пилотите на Лотус Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо се чувстват по-уверени в представянето си в предстоящата Гран при на Монако.

Грожан взе първите си точки за сезона в Испания и сподели, че това е страхотно както за него, така и за отбора.

Екипът ни определено заслужаваше резултата. Вижда се колко голяма е крачката ни напред, като се има предвид къде бяхме в Австралия. Що се отнася до Монако, това е нещо като неофициалната Гран при на Франция! Миналата година бе страхотно да видя толкова голяма подкрепа от французи. Предизвикателствата на трасето са уникални. Пилотът трябва да остане спокоен, тъй като не бива да допуска каквито и да са грешки. Бил съм там супербърз преди, но също така съм се удрял. Това е вълнуващ и блестящ старт, но е трудно да се предвиди как ще се представят отделните автомобили там – заяви той.

Според Грожан ще е сериозно изпитание да се управляват болидите за 2014 г. по улиците на Монако:

Сцеплението ще е по-малко в сравнение с предишни сезони и ще трябва да внимавам с десния крак. По отношение управляемостта на двигателя, енергията и горивото всъщност смятам, че там може да ни е по-лесно, отколкото на повечето други писти, защото състезателната дистанция е по-къса и не се налага да се притесняваме толкова. Най-важното нещо в Монако е да имаш доверие в колата си, да си уверен в нея. Ударението пада върху нискоскоростните завои. Те не са най-силната ни страна, но отборът работи по време на теста в Барселона, имайки предвид точно Монако. Другите характеристики на трасето са неравностите и ниското сцепление на настилката. Това доколко и как ще се адаптираш към тях, може да определи развитието на уикенда ти.

За Пастор Малдонадо тестът на пистата Каталуния след проведената там Гран при на Испания бе първата нормална тренировка от началото на сезона. Венецуелецът изпълни цялата си програма и бе доволен колко много е научил за болида си Е22.

Плавното протичане на изпитанията ми дава повече увереност в автомобила и вече мога да си поставям за цел постигането на по-добри резултати. Монако пък е един от най-специалните уикенди в календара. Бил съм бърз там. Единственото негативно нещо е, че трудно се изпреварва, но и това не е невъзможно. Много харесвам секциите при казиното и плувния басейн. Всеки завой има собствено предизвикателство. Този сезон ще сме много заети в кокпита с всички тези превключватели и смени. По гумите също ще трябва да се работи, тъй като са по-твърди в сравнение с минали сезони – сподели Малдонадо.