Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан очаква Лотус Е20 да върви силно на Спа

Грожан очаква Лотус Е20 да върви силно на Спа

33
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан използва лятната почивка във Формула 1, за да отиде най-накрая на меден месец.

Пилотът на Лотус се ожени за дългогодишната си приятелка – френската журналистка Марион Жоле – малко след Гран при на Европа. Сега състезателят вече е готов да се върне на писта и да поднови с пълна сила битките в Гран при. Първото предизвикателство е легендарната писта Спа-Франкоршамп, където в края на следващата седмица ще се проведе Гран при на Белгия.

Какво трасе! Невероятно е, а освен това хората там говорят френски, което е допълнителен бонус и превръща старта почти в домашен за мен – нещо като Монако и Канада. Надявам се последните новости по автомобила да доведат до разлика в представянето. С темпото, което демонстрирахме в Будапеща, можехме да спечелим, ако бяхме на писта с повече възможности за изпреварване. Спа е по-традиционна в това отношение, така че да видим какво ще стане там – коментира Грожан.

Той все още не е изпробвал новия двоен DRS на екипа си – досега само Кими Райконен тества устройството в Германия и Унгария. Грожан се надява то да даде предимство, но не е съвсем сигурен в действието му. Според него представянето в квалификациите вече е подобрено.

– Разбираме някои неща малко по-добре. Последното състезание например показва точно, че предни позиции на грида водят до страхотна надпревара. Спа би трябвало да пасне на Е20, както и повечето останали писти от втората половина на сезона. Дано разполагаме с всичко необходимо, за да спечелим победа. Сега нямам търпение да отида на Спа, тъй като е специално трасе, а и там спечелих титлата в GP2 миналия сезон. Научих много в първите 11 надпревари тази година и откривам самостоятелно как да балансирам ситуацията. Имах време да обмисля всичко внимателно и дано съм по-силен сега. Все още съм млад и три подиума до момента са прилично представяне. Водя битки със световни шампиони и съм сравнително доволен от позицията си. Но няма да се примирявам с постигнатото и ще продължавам да се боря във всеки отделен старт. Ваканцията ми се отрази добре, особено като се има предвид, че беше и меденият ми месец! – допълни състезателят.