Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан с първо завършено състезание в Монако и точки, но Лотус са...

Грожан с първо завършено състезание в Монако и точки, но Лотус са разочаровани

36
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан за първи път финишира в Гран при на Монако, като при това взе точки, класирайки се осми в надпреварата.

Отборът му Лотус обаче остана разочарован от цялостното представяне, особено след като Пастор Малдонадо изобщо не успя да потегли.

Уикендът ни бе разочароващ. Пастор така и не стигна до старта на състезанието. Изглежда проблемът е с горивната помпа. Ромейн бе ударен в първата обиколка и спука гума, така че трябваше да влезе в бокса. От там нататък изкарахме един дълъг следобед в дъното. Извадихме късмет с отпаданията на други коли и взехме точки за осмото място. Сега гледаме към следващата надпревара и ще работим упорито да поправим нещата – коментира директорът операции на пистата Алан Перман.

Грожан се радваше, че завърши състезанието за първи път в кариерата си, както и да вземе точки:

Всичко започна доста зле със спуканата гума, след като Адриан [Сутил] се удари в мен. Сложихме гуми софт, но не бе възможно да се изпреварва, така че се върнах за суперсофт. Излизането на колата за сигурност не ни помогна, тъй като току-що бях излязъл с нови гуми, но това е Монако. Може да ти се случат хиляди неприятности, но накрая се оказваш в точките!

Малдонадо обясни, че двигателят му изгаснал, след като по време на обиколката за излизане на грида си работел нормално.

Трябва да видим какво точно стана. Не е добре, тъй като очаквах да направя силна надпревара. Имахме силна стратегия. Но ще се фокусираме върху подобрение на ситуацията – добави венецуелецът.