Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан търси начин да отключи потенциала в себе си и в Лотус...

Грожан търси начин да отключи потенциала в себе си и в Лотус Е21

57
0
Ромейн Грожан

В Лотус Е21 има много голям потенциал, който просто трябва да бъде отключен, заяви Ромейн Грожан преди третия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Френският пилот е с актив 9 точки от първите две състезания в първенството (10-то място в Австралия и 6-то в Малайзия). Шефът на тима му Ерик Булие заяви, че Ромейн е имал известни трудности да настрои автомобила според собствените си предпочитания. На пистата Сепанг обаче е демонстрирал, че се справя и вече оправдава доверието на отбора.

Положението е малко разочароващо, тъй като мисля, че не съм показал още пълния си потенциал. Първите две надпревари бяха доста трудни за мен, а ми се иска да изкарам уикенд, през който наистина да покажа какво можем да сторим с тима този сезон. Имаме страхотен потенциал, просто трябва да го отключим. Надявам се да открием как в Китай – обясни пилотът.

Французинът заяви също така, че с колата определено е направен прогрес спрямо миналогодишния автомобил.

Изнервящото е, че понякога болидът ми дава каквото искам, друг път не – дори в подобни условия и настройки. Работя упорито с инженерите си и записахме чудесен напредък през последния състезателен уикенд. Автомобилът и гумите изглежда са много чувствителни и е необходимо да се концентрираме върху това. Имахме полза от новото предно крило, а в Китай ще съм с последната версия на изпускателната система. Кими [Райконен] я използва на Сепанг и определено подобри поведението – допълни той.

Според Грожан пистата до Шанхай е впечатляващо съоръжение, а конфигурацията предлага някои доста интересни предизвикателства. Що се отнася до очакванията му, то Ромейн иска да спечели добри точки в предстоящата надпревара:

След десета позиция в Австралия и шеста в Малайзия ще съм наистина доволен от едно второ място в Шанхай. Това или победа ще ме направят щастлив! Да видим как ще върви колата, след като стъпи на пистата. Дано няма дъжд, тъй като вече знаем, че болидът има определени грижи на мокра писта.