Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан вероятно ще остане в Лотус догодина

Грожан вероятно ще остане в Лотус догодина

60
0
Бразилия,Лотус,Ромен Грожан

Ромен Грожан имаше доста противоречив първи пълен сезон в екипа на Лотус. От една страна той притежава неоспорими качества, но от друга бе замесен в доста инциденти по време на състезанията през годината. Наказанието, получено след катастрофата на Спа, което му струваше участието в Гран при на Италия го отрезви, но в същото време притъпи агресивността му. Въпреки това той вероятно ще получи шанс да покаже качествата си и през следващата година.

„Поставихме го под известно напрежение“, призна собственикът на Лотус Жерар Лопез пред auto motor und sport. „Момчето притежава изключителна бързина, но след като бе наказан явно дръпна „ръчната“. Не бе виновен за част от случилите се проблеми и нямаше какво да направи при тях. Казах му, че трябва отново да напада. Когато започне да контролира по-добре емоциите си, той може да постигне всичко.“

За момента няма слухове за негов заместник, а завръщането на Роберт Кубица е почти невъзможно, въпреки успехите му в италиански рали надпревари. За продължаването на договора на Грожан спомага и факта, че той е подкрепян от френската фирма за минерални масла Total. Лотус има нужда от всички възможни средства, за да подсигури бюджета си за следващата година. Вчера отбора подписа договор с енергийната напитка Burn, която е част от концерна Coca-Cola. Друг голям спонсор е и технологичната компания Honeywell, за когото се носят слухове, че ще потвърди ангажимента си към екипа до дни.