Начало ТОП GTX е новият топмодел в гамата на ID.4

GTX е новият топмодел в гамата на ID.4

482
0
Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 GTX

Първият модел на Volkswagen с емблема GTX вече е тук. Съкращението GTX отразява ново, по-високо динамично равнище в гамата на Volkswagen, което ще продължи традициите на успешните модели GTI, GTD и GTE.

ID.4 GTX бележи новия връх в изцяло електрическата моделна серия ID.4

Двата електродвигателя, разположени по един на предния и задния мост, работят в перфектен синхрон, осигурявайки максимална мощност от 220 кВт (299 к.с.) и напълно електрическо двойно предаване с оптимално сцепление на всички колела. Тази технология предлага изключително високо ниво на стабилност на пътя и голям резерв по отношение на мощността, които в крайна сметка означават повече удоволствие от шофирането. Компактният ID.4 GTX отбеляза своята пазарна премиера в Европа през лятото на 2021 година. В България базовата цена на новия модел е 102 649 лв. с ДДС.

Динамична и устойчива мобилност

Съкращението GTX ще се използва за обозначаване на спортния върхов модел във всяка от моделните линии на ID. фамилията. Подобно на GTI, GTE и GTD, тя е отделна и обособена продуктова марка, отличаваща се с нова и модерна атлетична динамика. Буквите GT отдавна са се превърнали във въплъщение на  удоволствието от шофирането. Новото допълнение X хвърля мост към мобилността на утрешния ден. Устойчивата мобилност и спортният дух  в случая не се изключват взаимно, а се допълват в перфектна хармония. В бъдеще ID.4 GTX ще бъде последван и от други модели с новата емблема GTX.

Крайъгълен камък в електрическата офанзива

Моделната линия ID.4 дебютира в най-големия пазарен сегмент в света – този на компактните SUV автомобили. В това си качество тя бележи стратегически крайъгълен камък в пазарната офанзива на Volkswagen Group в сферата на електрическата мобилност. През миналата година Volkswagen Group вече успя да утрои обема на продажби на своите изцяло електрически модели и планира до 2025 година да заеме позицията на световен лидер в областта на електрическата мобилност. Плановете на компанията за следващите пет години включват инвестиции в размер на около 46 милиарда евро в електрическа мобилност и хибридизация. Делът на чисто електрическите превозни средства в Европа следва да се увеличи до 70% в периода до 2030 година.

Цяла екосистема за устойчива електромобилност

На основата на тази нова продуктова палитра ще бъде изградена цялостна екосистема за устойчива електрическа мобилност. Клиентите на новия ID.4 GTX ще получат произведен във въглеродно неутрален процес автомобил, който слиза от поточната линия с изцяло неутрален въглероден отпечатък. Ако впоследствие той се зарежда с помощта на електроенергия от възобновяеми източници като Volkswagen Naturstrom например, въглеродният баланс ще остане неутрален и в целия в период на експлоатация.