Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуаню Жу не се притеснява за бъдещето си в Алфа Ромео

Гуаню Жу не се притеснява за бъдещето си в Алфа Ромео

367
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу не се тревожи за бъдещето си в Алфа Ромео. Китаецът каза, че е напълно фокусиран върху запазването на мястото си в екипа от Хинвил. Разговорите за бъдещето на единствения дебютант за тази година ще започнат след края на лятната пауза.

Жу завърши на трета позиция в миналогодишния сезон в поддържащата серия Формула 2. 23-годишният състезател бе подписа едногодишен договор с тима на Алфа Ромео, заменяйки Антонио Джовинаци. Негов съотборник е Валтери Ботас. Опитният финландец приключи престоя си в Мерцедес и премина в Алфа Ромео.

Бъдещето на Жу в F1 след 2022 г. все още не е гарантирано. Китаецът донесе със себе си значителна спонсорска подкрепа, която му помогна да си осигури титулярно място в шампионата. Пилотът на Алфа Ромео заяви, че иска да остане в швейцарския тим и не преговаря с други отбори.

Все още не съм разговарял с нито един отбор. Чувствам се доста добре в Алфа Ромеи“, сподели Жу.

В началото на сезона може би се притеснявах за бъдещето си, но сега не се притеснявам много за него. Чувствам, че съм преминал през момента, в който трябваше да се докажа. Сега трябва да я запазя с по-добра последователност. След това ще се опитам да се подобря малко по малко и да завърша годината по най-добрия начин. Досега съм доволен от съвместната работа с Алфа Ромео.“

Жу направи впечатляващ дебют и спечели първата си точка на пистата Сахир. После последва труден период за китаеца, който няколко пъти принуден да се оттегля заради технически проблеми. Най-доброто му класиране е осмо място в Канада.

Състезателят на Алфа Ромео намери място в Q3 на Силвърстоун. На старта той бе ударен от Джордж Ръсел, след което преминава с главата надолу през чакъла и се заби в предпазната ограда. За щастие той бе невредим след толкова тежкия инцидент.

Техническият директор на Алфа Ромео Ян Моншо заяви, че Жу „изненаданата на сезона“ във Формула 1, докато шефът на тима от Хинвил Фредерик Васьор неколкократно похвали младия китаец.

Гуаню Жу заяви, че ще започне разговори за ново споразумение след уикенда в Белгия.

„В момента не смятам, че трябва да се притеснявам за следващата година Досега всичко върви доста добре. Като цяло не се притеснявам твърде много за това къде ще бъда догодина и дали ще имам място в F1 или не.“

Чувствам, че трябва продължа да карам по същия начин и да подобрявам състезание след състезание. Не виждам причина да не остана в тима на Алфа Ромео“, допълни Гуаню Жу.