Начало Избрани Гуаню Жу прекъсна негативната серия на Алфа Ромео

Гуаню Жу прекъсна негативната серия на Алфа Ромео

403
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу прекъсна негативната серия на Алфа Ромео, започнала от надпреварата на Силвърстоун. Китайският състезател завърши на десета позиция в Гран при на Италия на пистата Монца.

Жу даде 14-то време в квалификацията на Монца, но стартира 5 места по-напред заради наказанията на част от неговите колеги. Китаецът се движеше на 11-та позиция преди отпадането на Даниел Рикиардо. Това позволи на пилота на Алфа Ромео да спечели последната точка и да прекъсне негативната серия за екипа Хинвил.

Наистина съм щастлив от този резултат и от работата, която свършихме през последните няколко седмици. Честно казано  беше трудно пътуваме от Монреал насам, защото бяхме много силни в началото на сезона. След това представянето ни спадна значително. Връщането в зоната на точките е хубаво усещане и е страхотен резултат както за отбора, така и за Алфа Ромео“, каза Жу.

„Знаехме, че имаме шанс за класиране в топ 10. Темпото ни беше добро. Това ни позволи да се борим с останалите отбори. Сега ни предстоят няколко седмици почивка, които ще ни дадат време да си починем след тройката рейс уикенди и най-вече да анализираме какво се получи този уикенд и какво се обърка в предишните състезания. Искаме да сме максимално подготвени и мотивирани за следващите надпревари. Очаквам с нетърпение двете поредни надпревари в Азия, тъй като те ще бъдат по-близо до дома. Очаквам да има много фенове, които ще ме подкрепят“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Жу Валтери Ботас остана извън зоната на точките в домашната Гран при за Алфа Ромео. Опитният финландец стартира 15-ти след като смени двигател. Състезанието на Ботас беше компрометирано от пораженията, които той получи след старта. Все пак той показа добро темпо, което може да го върне в зоната на точките в някой от следващите стартове.

„Имахме добро темпо, така че бе разочароващо да не сме в точките. В крайна сметка състезанието ми беше компрометирано на първи завой, когато ме удариха отзад, докато аз се ударих в автомобила пред мен. Имах повреда в предното крило, а след това автомобилът влезе в anti-stall. Загубих много време преди да се добера до бокса“, каза Ботас.

„Автомобилът очевидно беше добър, тъй като успях да се наваксам няколко позиции. Все още имах поражения, които не позволяваха да разкрия пълния потенциал на болида. Радвам се, че поне Жу спечели една точка за отбора на Алфа Ромео. Очаквам с нетърпение малката почивката, преди да започнем да работим с пълна сила до края на сезона. Знаем, че можем да печелим точки. Честно казано наистина искам да завършим годината на по-силно място, отколкото сме сега“, добави пилотът на Алфа Ромео.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от @alfaromeoorlen