Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Губим половин секунда на правите, разкри Верстапен

Губим половин секунда на правите, разкри Верстапен

48
0

Макс Верстапен не бе доволен от квалификацията за Гран при на Бразилия, въпреки че се класира 4-и и постигна максималното с оглед на възможностите на колата му.

Той разкри, че според GPS данните на тима, болидът му е губел половин секунда на обиколка на правите, с което се обяснява в голяма степен изоставането му от 0.6 сек спрямо най-бързия Ботас.

„Погледнах данните и определено губим половин секунда на правите. Това е и разликата спрямо лидерите, обясни Верстапен след сесията. – Можем да подобрим малко баланса, но не бяхме зле спрямо момчетата отпред. Знаехме, че на тази писта ще бъде болезнено за нас.

Ако погледнете втория сектор, където са завоите, изоставаме само с 8 хилядни, а там също има прави. Смятам, че имаше само 1 или 2 завоя, в които можехме да бъдем по-добри. В състезанието би трябвало да сме по-близо до пилотите в челото, но не съм сигурен дали ще сме достатъчно близо, за да се борим с тях.“

Другият пилот на „биковете“ Даниел Рикиардо се класира 5-и зад съотборника си, но не можеше да разбере защо не е подобрил достатъчно представянето си спрямо тренировките в петък и защо изоставането му е голямо. Заради наказание от 10 места в решетката за нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система, той се очаква да стартира 15-и.

„Имах проблеми с гумите суперсофт. Обикновено те дават повече грип на предницата, но при мен той беше по-малко и това бе разочароващо, заяви Даниел, който бе с 0.4 сек по-бавен от Макс. – Имах усещането, че меките гуми са по-добри за мен. С втория комплект суперсофт в 3-ата част на квалификацията имах много вибрации и не знаем защо.“