Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми хард и софт предоставя Бриджстоун за Корея

Гуми хард и софт предоставя Бриджстоун за Корея

39
0
Бриджстоун,гуми

Гуми от типовете хард и софт ще предостави Бриджстоун на отборите от Формула 1 за Гран при на Корея, която ще се проведе следващата седмица на напълно новото трасе Йеонгам. Японската компания, както и всички екипи, разчиташе единствено на симулации спрямо предварително предоставени данни, а първите истински впечатления ще дойдат едва другия петък.

– Тази надпревара ще е много интересно предизвикателство за всички във Формула 1, тъй като трасето беше довършено съвсем скоро – сподели директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Това означава, че нямаме никакви данни и трябваше да разчитаме на симулации. Според предварителната информация максималната и средна скорости ще са съответно около 310 и 205 км/ч. Това поставя пистата между Каталуния и Истанбул и близо до Сепанг като чиста скорост, а това бе важен фактор при определянето на това кои смеси да предоставим на отборите.

Според Хамашима стартът в Корея ще е добър тест за технологиите на Бриджстоун и нивото им като експерти.

– Очаквам всички инженери да се трудят особено усърдно през уикенда, опитвайки се да разберат кои са най-добрите настройки за колата и стратегии за състезанието. Стартът от Формула 1 на практика ще е първото събитие на новата писта, така че повърхността ще еволюира сериозно в рамките на уикенда. Интересно ще е да се види и как отборите и индивидуалните пилоти ще се адаптират, особено преследващите короната – допълни той.