Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми хард и софт предоставя Бриджстоун за Спа

Гуми хард и софт предоставя Бриджстоун за Спа

160
0

Гуми от типовете хард и софт ще предостави на екипите от Формула 1 Бриджстоун за предстоящия уикенд на Гран при на Белгия. 13-ият кръг от тазгодишния шампионат ще се състои в края на тази седмица и слага край на ваканцията в Гран при. Легендарната писта Спа-Франкоршамп пък е най-дългата в календара – 7,004 км – и е сериозно изпитание за отбори и пилоти. Гумите в частност са подложени на сериозно натоварване в рамките на обиколката.

– Спа е писта с много тайни. Не само е най-дългото трасе, но и има множество различни характеристики. Гумите са под сериозен натиск и типът супер софт би бил непригоден за него – признава директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима. – Особено сериозно изпитание са Червената вода и целият втори сектор. Средната скорост на Спа е сравнително висока, а изискванията към настройките са за средно до високо аероприлепяне. Смяната от спускане към качване през Червената вода води до жестоко натоварване при висока скорост, което в комбинация с аеродинамичното притискане и инерционното натоварване означава, че трябва много внимателно да се наблюдава налягането в гумите.

Времето също често е решаващ фактор за развоя на битката, особено на толкова дълга писта, намираща се при това в планина. Температурите могат да са както много ниски (от около 10 градуса) до невероятно високи (от порядъка на близо 40 градуса). Това също е важен фактор при работата с гумите и се отчита и от отборите, и от Бриджстоун.