Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми хард и супер софт за Гран при на Германия

Гуми хард и супер софт за Гран при на Германия

236
0

Гуми от типовете хард и супер софт ще предостави Бриджстоун на отборите от Формула 1 за Гран при на Германия този уикенд на пистата Хокенхайм. Трасето е с повърхност, която не е прекалено жестока към гумите – показателите са със средни стойности в календара на Гран при.

– Ще използваме сликове на Хокенхайм за първи път от 1997 г., а конфигурацията е много по-различна – обясни директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в компанията Хирохиде Хамашима. – Има дълъг ляв завой точно преди тясната крива и там е важна добрата стабилност. Особено сериозни са изискванията към задните гуми. Трябва да се постигне и цялостен добър баланс.

Характеристиките на трасето позволяват на Бриджстоун да избере типове гуми от двата полюса на гамата си, тъй като японските доставчици търсят и предизвикателство към екипите.

– Времето също ще е фактор. Ако е прекалено горещо, супер софт ще са трудни за управление по отношение на стабилността и издръжливостта. При по-ниски температури откриването работния прозорец на хард няма да е лесна задача – допълни Хамашима.