Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми софт и хард е изборът на Пирели за Индия

Гуми софт и хард е изборът на Пирели за Индия

84
0
гуми,Пирели

Гуми от типовете софт и хард избраха Пирели за уикенда на първата в историята на Формула 1 Гран при на Индия. От компанията обявиха смесите за последните три надпревари от сезон 2011 г. В Абу Даби и Бразилия смесите ще са същите като използваните в момента на Сузука за Гран при на Япония – софт и медиум.

Пистата близо до Делхи е непозната за всички екипи, както и за доставчика на гуми. Първоначалните данни са за доста абразивна настилка, а и се очакват високи температури. Сместа хард е предназначена да се справи с екстремни условия и затова е предпочетена от Пирели. Тя обаче ще е опционалният вариант за разлика от останалите надпревари, където твърдият тип се води за основен. Такъв в Индия ще е софт – най-добре познатите на отборите гуми, тъй като са използвани в абсолютно всяко едно състезание.

В Абу Даби и Бразилия изборът е върху комбинацията медиум/софт.

Индия е най-голямото неизвестно и за отборите, и за нас, така че предпочетохме най-издръжливата гума, за да подсигурим всички възможни варианти. Абу Даби е далеч по-позната територия, както и Интерлагос. Желанието ни е да завършим сезона на ниво, а това означава гумите да дадат възможности за изпреварвания на пилотите и варианти за различни стратегии – коментира моторспорт директорът на компанията Пол Хембри.