Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гуми софт и медиум за екипите във Валенсия

Гуми софт и медиум за екипите във Валенсия

79
0
гуми,Пирели

Трета поредна улична писта ще посрещне Формула 1 този уикенд – във Валенсия ще се проведе Гран при на Европа. Трасето, което е около пристанището на града, е с най-много завои от всички останали в календара – 25. Температурите по принцип са високи и вследствие на тези фактори от Пирели избраха гуми от типовете медиум и софт за предстоящата надпревара.

Комбинацията предоставя достатъчно издръжливост и бързина на писта, където изпреварванията са особено сложни. Именно поради тази причина и квалификацията ще е особено важна, като се смята, че там софт ще са по-полезната смес. В състезанието силата и постоянството на медиум ще са жизненоважни за стратегиите.

Множество от завоите са бързи и преливат един в друг, което прави задминаванията толкова трудни. Това ще постави ударението върху стратегиите, тъй като колите ще се опитват да се изпреварват в боксовете. Важна ще е еволюцията на трасето – като на всяка улична писта, която не се използва непрекъснато за състезания.

Валенсия е много различна от предходните улични писти – по-бърза е, температурите са по-високи, гумите са подложени на сериозни натоварвания. Общото с другите е трудността при изпреварванията, което поставя ударение върху квалификацията. Очакваме две или три спирания в бокса по време на надпреварата в зависимост от тактиката на отборите, макар че миналия сезон имаше опит и за един-единствен бокс. Комбинацията софт/медиум е най-използваната тази година и показа, че е чудесен компромис между представяне и издръжливост – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.