Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите не са чак толкова решаващи за изхода от състезанията, убеден е...

Гумите не са чак толкова решаващи за изхода от състезанията, убеден е Алонсо

30
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо повтори за пореден път в началото на уикенда в Канада, че Ферари трябва да подобрят чистата скорост на автомобила си, за да се справят по-добре в битките през 2012 г.

Испанецът сподели също така, че сезонът досега му е харесал, тъй като е бил непредсказуем, но в същото време големите отбори пак са начело в класиранията.

Някои от екипите в средата ни изненадват, но в крайна сметка постоянството и опитът печелят точките в неделя. Според мен рано или късно ситуацията ще се стабилизира – твърди той. – Не мисля, че гумите имат прекалено голямо значение, нещата при тях са подобни на миналата година. Не съм съгласен с виждането, че който се справи най-добре с гумите, печели. В Австралия Дженсън [Бътън] победи, защото бе най-бърз в тренировките, квалификацията и състезанието. Ние бяхме първи в Малайзия в дъжда. В Китай [Нико] Розберг доминира през целия уикенд, а в Монако победителят (Марк Уебър – б.р.) стартира от първа позиция. Ето защо не мисля, че всичко зависи от гумите, въпреки краткия им живот и фактът, че наистина губят сцепление в определен момент, а износването им не е постепенно. Малко е странно, но пък важи за всички – заяви още Фернандо.

Двукратният световен шампион отбеляза, че по принцип F2012 върви по-хубаво в състезанията.

Знаем обаче, че не сме достатъчно бързи, особено с малко гориво и нови гуми. Понякога ни е трудно и достигането на Q3, да не говорим, че не сме близо до полпозишъна. Няма да продължим да сме начело в шампионата, ако не сме най-бързи. Надявам се в Канада да видим още една стъпка напред. Ще сме наясно дали сме я направили в края на квалификацията – допълни испанецът.

Пилотът на Ферари заяви, че му харесва да кара на пистата Жил Вилньов, където досега има само една победа.

Много завои, дълги прави, сериозно спиране. Трасето е с ниско сцепление, а стените са близо, така че няма място за грешки. Имал съм някои добри и други, не чак толкова хубави представяния, така че наистина ми се иска да съм ниво сега. От деветте си старта в Монреал не съм завършил четири, а за мен това не е обичайното съотношение – призна Фернандо.