Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите отново ще се различават само с една стъпка

Гумите отново ще се различават само с една стъпка

51
0

Бриджстоун ще захвърлят политиката си да оставят едно ниво между смесите за гуми, както ставаше през този сезон. Така през останалите надпревари през тази година след Гран при на Германия официалният доставчик на гуми ще носи последователни смеси.

По-рано тази година Фернандо Алонсо се оплака от ситуацията, подчертавайки, че макар и решението да е било взето с оглед подобряването на спектакъла, то резултатът бил, че пилотите изглеждали „смешни.“

„Решихме да направим промяна в концепцията за гумите на базата на данните, които събрахме през състезанията тази година, както и имайки предвид познанията ни за останалите писти в календара“ – каза шефът на отдела за развитие на гуми за моторни спортове в Бриджстоун, Хирохиде Хамашима.

Той каза, че ако се продължи по стария план, би имало съществени проблеми в следващите пет състезания, включващи лъкатушещите Унгария и Валенсия, както и хладните Спа и Монца.

„Колите през 2009 година са много различни спрямо миналогодишните, така че научихме достатъчно тази година. Болидите употребяват гумите по-различен начин сега.“