Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите се държаха и това бе ключът за победата, заяви Розберг

Гумите се държаха и това бе ключът за победата, заяви Розберг

73
0
Нико Розберг

Нико Розберг бе начело в абсолютно всяка една сесия в Монако, докато увенча доминацията си в княжеството с чудесна победа. Протестът на Ред Бул и Ферари срещу екипа му Мерцедес за тест на отбора с Пирели след надпреварата в Испания не помрачи чудесното представяне на пилота, чийто баща Кеке спечели пак тук преди цели три десетилетия.

Розберг бе във възторг от успеха си след финала и призна, че се чувства великолепно.

Невероятно е. Това е домът ми, израснал съм тук, в този град съм през целия си живот и усещането е наистина специално. Целият уикенд премина перфектно. Направих ужасен старт и бях близо до Себастиан [Фетел] и Люис [Хамилтън], но след това контролирах темпото. Колата бе наистина добра, гумите се държаха на ниво и всъщност това бе ключът. Огромно благодаря на отбора. В екстаз съм – заяви Розберг.

Нико добави, че след трудните надпревари преди Монако е невероятно да спечели, при това точно този така специален старт.

В съзнанието ми се мъдреше някъде дълбоко мисълта как пропадахме в колоната в предходните надпревари, но се овладях. Надявам се тази форма да продължи. Днес тимът ми даде страхотен автомобил. Наистина е фантастично да видим колко голямо подобрение сме постигнали за толкова малко време. А и пистата ни пасна – каза още победителят.