Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да разберем защо гумите ми се износваха толкова много, каза Фетел

Трябва да разберем защо гумите ми се износваха толкова много, каза Фетел

2913
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Себастиан Фетел не се качи на подиума след Гран при на Белгия – той финишира четвърти на пистата Спа. В началото на състезанието Люис Хамилтън го изпревари, но германецът си върна позицията в края на правата Кемъл. В 15-ата обиколка смени гумите си софт с медиум, докато съотборникът му Шарл Льоклер изкара още пет тура с комплекта, с който стартира. С новите гуми Фетел бе бърз и поведе, когато съекипникът му и двамата пилоти на Мерцедес спряха в бокса. Медиум-ът обаче се износваше бързо и той пропусна Льоклер напред в 27-ата обиколка.

Малко след това Себастиан загуби позиция и от Хамилтън, при което отборът смени стратегията му. Той направи още едно спиране в пита за софт. Фетел записа най-бързата обиколка в състезанието.

„Състезанието изобщо не бе леко за мен. Имах проблеми с гумите си и се наложи да спра в бокса по-рано от предвиденото. С медиума първоначално поддържах добро темпо, но след това нещата се влошиха. Опитах да запазя второто място, но не ми се удаде. В този момент най-добрият вариант бе да спра още веднъж, за да не се боря толкова с колата”, обясни Фетел.

„Трябва да разберем защо гумите ми се износваха толкова много. Ще направим пълен анализ, за да видим каква бе причината да се чувствам така неудобно. Определено не бе добър уикенд за мен, но пък бе чудесен за отбора. Поздравления за екипа и за първата победа на Шарл.”