Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите ще са ключов фактор и в Монако, смята Хайдфелд

Гумите ще са ключов фактор и в Монако, смята Хайдфелд

37
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд за представянето си в Гран при на Испания и очакванията си за кръга в Монако.

– Направи силно представяне в Испания, след като стартира от дъното на грида.

– Да и бях доволен, че в крайна сметка финиширах осми. Трябваше да се боря през цялото време, така че забавлението за мен бе налице през цялата дистанция. И както се случи и в Турция – ако имаше още 1-2 обиколки, можеше да спечеля още някоя позиция от Мерцедес-ите. Въпреки всичко резултатът бе добър и ми даде увереност преди Монако.

– Как според теб ще се справи екипът в Монте Карло?

– Пистата там е много различна от Каталуния. Много по-неравна е от състезателно трасе, но асфалтът в същото време е гладък и следователно хлъзгав. Ще се използват най-меките гуми на Пирели, което определено ще е ключов фактор. Колата е пасвала преди на конфигурацията и съм сигурен, че тази година ще е същото.

– Как очакваш да се държат гумите?

– В течение на уикенда повърхността на пистата по принцип се подобрява – в по-голяма степен, отколкото която и да е друга в календара. Сега ще е интересно какво ще стане, защото сегашните гуми са с коренно различно поведение спрямо Бриджстоун. Очаквам да са ключов фактор в Монако, както бяха и в останалите стартове досега.

– Разкажи ни повече за предизвикателството на Гран при на Монако.

– Монако е една от любимите ми писти, където обикновено става интересна надпревара. Разписанието е уникално, тъй като тренировките са в четвъртък, а в петък почиваме. Състезавал съм се там многократно, но усещането все още е за нещо много по-различно от останалите кръгове в шампионата.

– Кои елементи правят старта там толкова специален и запомнящ се?

– Ако трябваше да препоръчам едно състезание на зрителите, бих им казал да отидат в Монте Карло. Самото място е невероятно, има изумителна атмосфера. Не е най-лесната писта за работа от гледна точка на отбора, но е важна част от Формула и великолепен спектакъл за всички участващи.