Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите ще са суперсофт и софт в Сингапур и Корея, софт и...

Гумите ще са суперсофт и софт в Сингапур и Корея, софт и медиум за Япония

77
0
гуми,Пирели

Суперсофт и софт ще са типовете гуми, предоставени от Пирели за Гран при на Корея – същия избор като за предстоящия в Сингапур кръг, докато за надпреварата в Япония от компанията ще закарат софт и медиум.

Причината е, разбира се, че пистата Сузука натоварва доста повече автомобилите като цяло. Някои от завоите й са сред най-бързите в календара на спорта, както и сред най-известните – като например Спуун и 130R. Именно поради тези причини Пирели предпочитат малко по-твърдата смеси от средата на гамата си за основна в Япония.

Софт е типът гуми, използван във всеки един старт до момента от шампионата през 2011 г. и въпреки че претърпя някои промени, екипите вече имат сериозен опит с тях.

След внимателен анализ на всички налични данни, вярваме, че тези ни номинации пасват възможно най-добре на характеристиките на отделните трасета – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – На Сузука вече сме се състезавали: в GT и с моторите, но Корея е напълно непозната за нас. Всъщност повечето хора във Формула 1 все още свикват с нея и учат все нови и нови неща. Възползвахме се обаче от последните симулационни технологии, позволяващи ни прецизно да предвидим поведението на отделните типове гуми дори на писта, където не сме стъпвали досега.