Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гумите все още причиняват проблеми на Мерцедес

Гумите все още причиняват проблеми на Мерцедес

44
0
Кими Райконен,Лотус,Мерцедес,Михаел Шумахер

Гумите все още причиняват проблеми на Мерцедес в тазгодишния шампионат на Формула 1. Шефът на екипа Рос Браун призна след Гран при на Белгия, че това е една от основните слабости на F1 W03, но се надява на подобрено поведение в идващите стартове.

Скоростта на болидите от Бракли се влоши, след като Нико Розберг спечели първата победа за Мерцедес от 1955 г. насам. В последните три старта пък тимът е взел едва 14 точки. Отборът вложи огромни усилия в това да разбере поведението на гумите, но все още не успява да постигне постоянство в представянето си.

– Тазгодишният автомобил е чудесна стъпка напред в много отношения и демонстрирахме това в началото на сезона. Няма някакви области, в които да са допуснати сериозни грешки. Мисля, че имахме известни проблеми със справянето с гумите. Някои от промените, наложили се с цел подобряване издръжливостта им в състезанията, не помогнаха на темпото ни за квалификациите. По-рано през сезона имахме силни класирания в събота, след това преживяхме някои грижи. С тези гуми обаче се получават различни ефекти. При малко повече аеропритискане например печелиш повече, тъй като те всъщност влизат в правилния работен прозорец – бе обяснението на англичанина.

Мерцедес имат специален аеропакет за идващия старт на Монца, като след Гран при на Италия ще повишат темпото на развитие на колите си.

– Планирали сме доста неща за следващите няколко старта. Не искам да навлизам в подробности, но мисля, че ще видите някои промени. В момента болидите ни са с нестабилна предна част в средата на дългите завои. При опит да коригираме дисбаланса се сблъскваме с грижи при влизането и излизането от кривите. Това обаче е класически проблем при състезателните автомобили, тъй като при достигането лимита на колата, тя се държи по определен начин. Вероятно в момента преминаваме границата по отношение на баланса и това може да се подобри чрез аеродинамиката или механиката. Работим и по двата аспекта – каза още Браун.