Начало Formula E News Гюнтер зае второто място в екипа на Dragon

Гюнтер зае второто място в екипа на Dragon

75
0

Максимилан Гюнтер зае второто титулярно место в екипа на Dragon Racing за предстоящия сезон във Формула Е. Той ще бъде съотборник на Хосе Мария Лопес, като досега беше трети пилот и получи повишение.

Досегашният титуляр Жером Дамброзио премина в екипа на Mahindra, където ще бъде в тандем с бившия пилот от Формула 1 Паскал Верлайн.

Така Гюнтер зае последното към момента свободно място в решетката на електрическия шампионат, но се очаква още едно такова да се освободи, тъй като Алекс Албон, който подписа с Nissan e.dams е много вероятно да прекрати контракта си и да премине в екипа на Торо Росо в F1.

Максимилан завърши на 2-о място в европейската Формула 3 през 2016 г., а на следващия сезон в същия шампионат зае 3-а позиция. През тази година се състезава във Формула 2 и спечели едно състезание на Силвърстоун.

„Работната атмосфера вътре в тима е фантастична, каза Гюнтер. – Чувствам се наистина комфортно и нямам търпение новият сезон да започне. Ще дам всичко от себе си да постигна най-добрия възможен резултат за тима.“