Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гутиерес трети пилот на Заубер за 2011 г.

Гутиерес трети пилот на Заубер за 2011 г.

35
0

19-годишният Естебан Гутиерес е новият тест и резервен пилот на Заубер във Формула 1 за 2011 г., съобщиха официално от екипа днес. Мексиканският пилот спечели титлата в сериите GP3 (като състезател на АРТ) тази година (с 3 полпозишъна, пет победи и общо 9 подиума) и вече е работил с швейцарския отбор. Още през ноември пък той ще седне в кокпита на С29 за тестовете, насрочени след последния старт за сезона в Абу Даби. Естебан обаче вече има известен опит с болид от F1, след като миналия декември кара BMW Заубер F1.09 на Херес.

– Естебан е невероятно зрял за възрастта си и огромно удоволствие да подпишем договор с него. Сигурни сме, че ще има силно развитие в бъдеще. Със скромността и невероятното си желание да се състезава той вече стана много популярен в екипа – коментира шефът на отбора Петер Заубер.

Самият състезател започна отдавна процеса си на обучение, тъй като имаше достъп до питовете на екипа във Формула 1, до радиокомуникацията и техническите брифинги. В началото на септември той бе и на фитнес лагер заедно с двамата титуляри в екипа.

– Формула 1 е моята амбиция и съм наистина благодарен за Петер Заубер за доверието в мен и способностите ми – каза 19-годишният пилот.