Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гутиерес смутен от поведението на Хамилтън

Гутиерес смутен от поведението на Хамилтън

77
0

Естебан Гутиерес заяви, че е смутен от поведението на Люис Хамилтън по време на Гран при на Унгария вчера. Пилотът на Мерцедес настигна с обиколка мексиканеца в 52-ата обиколка и не можа да го изпревари няколко завоя, като преднината му спрямо Розберг намаля от 1.7 на 0.6 сек. Шампионът все пак стори това на старт-финалната права и ядосан от забавянето, показа неприличен жест към Гутиерес. Последният беше наказан с 5 секунди заради задържането на Люис и се смъкна от 12-а на 13-а позиция в крайното класиране.

„Не съм игнорирал сините флагове, обясни Гутиерес след финала. – Зад мен идваха два много бързи самолета. Бях се фокусирал върху моето състезание, а те дойдоха много бързо и се опитвах да намеря най-безопасното място да пропусна Хамилтън.”

Самият Естебан не видя жеста на Люис към него (виж видео) по време на случката и разбирайки затова, коментира: „Не много уважително поведение от негова страна. Говорел съм с него в миналото – той е световен шампион и той не трябва да прави такива неща. Той трябва да уважава всички състезатели. Може би в бъдеще ще се боря с него за титлата и той трябва да има респект.”

Хамилтън от своя страна призна, че Хунгароринг е трудно за изпреварване трасе, но настоява, че Гутиерес просто е нарушил правилата.

„Днес не беше добър ден по отношение на минаването през по-бавните коли в трафика. Някои от пилотите вдигаха газта на най-неудобните места, където ако влезеш в завоя твърде бързо, може да се удариш. В случая с Гутиерес, той просто не се подчини на флаговете, които му бяха показани. Видях как му ги развяваха. Загубих много време зад него и в същото време Нико ме настигаше, което беше много неприятно.”