Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гюнтер Щайнер: Гран при на Катар беше едно от най-добрите състезания за...

Гюнтер Щайнер: Гран при на Катар беше едно от най-добрите състезания за Хаас през този сезон

1211
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас
Гюнтер Щайнер заяви, че Гран при на Катар е било едно от най-добрите състезания за Хаас от началото на сезона. Както обикновено американският отбор завърши извън зоната на точките, но имаше много положителни моменти в целия състезателен уикенд.

В квалификацията Мик Шумахер беше само с две десети по-бавен от Николас Латифи и Антонио Джовинаци. Германският състезател се бореше с Уилямс и Алфа Ромео в някои моменти от надпреварата. В същото време Никита Мазепин отново бе на последна позиция. Въпреки това Щайнер смята, че и двамата пилоти са се представили добре и смята уикенда за много добър.

„Състезанието в Катар беше едно от най-добрите ни през тази година, ако не и най-доброто“, каза шефът на Хаас.

„И двамата пилоти свършиха добра работа- Мик се бореше с Уилямс и Алфа Ромео, което е неочаквано. Това определено е стъпка напред за отбора“.

„Никита също кара добре. Мислеше, че е направил само 15 обиколки с колата преди да започне състезанието. Тъй като стратегията на Уилямс беше по-добра той не успя да бъде на позиция пред тях“.

Първата година във Формула 1 е много трудна за Мик Шумахер. Германецът рядко можеше да е в битка с други състезатели заради лошата кола, с която разполага. Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер бе много щастлив от последното състезание и похвали упоритата работа на тима.

„Беше много добре и можем да сме доволни от постигнатото. Направихме стратегията, която искахме и свършихме много добра работа“, обясни Шумахер.