Начало Formula E News Формула Е: Гюнтер спечели осмия кръг

Формула Е: Гюнтер спечели осмия кръг

237
0
Максимилиан Гюнтер
Максимилиан Гюнтер; снимка: Формула Е

Пилотът на BMW Андрети Максимилиан Гюнтер спечели осми кръг от шампионата на Формула Е за сезон 2019/2020. Надпреварата бе третото състезание от поредицата от шест старта на летище Темпелхоф в Берлин, Германия. Предходните две бяха спечелени от Антонио Феликс да Коща.

Жан-Ерик Верн бе на полпозишън и след старта поведе, следван от Жером д’Амброзио. Трета позиция зае Максимилиан Гюнтер, който скоро атакува и си върна второто място. Четвърти бе Алекс Лин, следван от Робин Фрийнс, Щофел Вандоорн, Андре Лотерер, Антонио Феликс да Коща, Оливър Роуланд, Лукас ди Граси.


Колата за сигурност излезе заради сериозен инцидент, при който Нийл Джани и Серхио Сете Камара останаха на трасето. Джеймс Каладо бе ударен и се завъртя. Фелипе Маса пък поднесе малко след това и се опря в Ди Граси, но и двамата продължиха. Бразилецът получи наказание за инцидента.

Верн и Гюнтер водиха битка за лидерството

Двукратният шампион във Формула Е успя да удържи първото място, но Гюнтер вървеше почти залепен за него. Двамата се откъснаха доста пред останалата част от колоната.

При следващата атака на Максимилиан едва не се стигна до контакт. Верн удържа първото място. Гюнтер не се отказа и успя да го изпревари. Французинът загуби позиция и от Робин Фрийнс. Да Коща е стигнал четвъртото място и също опита да го задмине. Съотборникът му в DS Techeetah обаче не го пусна.

В крайна сметка Гюнтер взе победата, следван от Фрийнс и Верн.