Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас няма да решава кои ще са пилотите на тима през 2017...

Хаас няма да решава кои ще са пилотите на тима през 2017 г. поне до Гран при на Италия

22
0

Тимът на Хаас не бърза с решението кои ще са пилотите на американския тим през следващия сезон във Формула 1 поне до Гран при на Италия, заяви шефът на екипа Гюнтер Щайнер.

Очаква се Ромен Грожан да запази мястото си за още една година. Ситуацията с Естебан Гутиерес обаче не е ясна, като се смята, че резервният пилот Шарл Льоклер има шанс да получи титулярна позиция. Французинът се състезава тази година в GP3, където води в генералното класиране след 10 кръга (от общо 18).

„Убедени сме, че ще можем да съобщим решението си след Монца. Миналата година обявихме същото. Може би закъсняхме с няколко седмици, но не чакахме до зимата. Целият отбор се чувства по-добре, когато има сигурност”, обясни Щайнер.

Хаас е с четири класирания в топ 10 през първата половина на сезона във Формула 1. Началото на състезателната година бе много добро за американския тим, след което темпото малко се забави, но все пак екипът се бори в средата на колоната. Всички точки на отбора до момента бяха спечелени от Грожан.