Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Не разполагах със същата кола, като тази на съотборника ми

Маса: Не разполагах със същата кола, като тази на съотборника ми

41
0
Фелипе Маса

Фелипе Маса определено отстъпва на своя по-млад съотборник в екипа на Уилямс, Валтери Ботас до този момент от сезона. Бразилецът е спечели едва 30 точки в шампионата срещу три пъти повече за Ботас – 91 т. Разбира се Маса бе забъркан в доста неприятни инциденти, но и в квалификациите резултатът е подобен, въпреки че Маса спечели единствената тренировка за място до този момент, която не отиде в актива на Мерцедес. Днес обаче разочарованието отново бе налице, защото докато Ботас се класира трети, Маса зае шестото място.

„Днес просто не излязох на пистата в правилния момент“, обясни Маса. „Освен това не разполагам със същата кола като тази на съотборника ми. Това със сигурност също е повлияло на резултата. Знаем колко се разви колата ни в течение на сезона, но заради инцидента в Германия карам с пода от Китай.

Просто се събраха доста инциденти и определено не разполагаме с достатъчно резервни части. Затова трябваше да направим и тази крачка назад по отношение на пода.

Хубаво е, че след това състезание ще можем да си починем и да презаредим батериите. Сигурен съм, че втората част от сезона ще е по-добра за нас.

Утре дори за Валтери ще е трудно да се пребори с пилотите на Ред Бул, но със сигурност ще се опитаме. Аз лично се надявам и двете ни коли да са пред Фернандо, защото това е важно за класирането при конструкторите.“