Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с необичаен проблем в първата свободна тренировка

Хамилтън с необичаен проблем в първата свободна тренировка

39
0

Люис Хамилтън завърши на второ място в петъчния ден след като изостана на 0,1 сек зад своя съотборник Нико Розберг. Британският пилот на Мерцедес направи грешка при своята бърза обиколка с меките гуми, която вероятно му костваше и най-доброто време в петък.

„Направих грешка при спирането за осми завой и загубих време“, обясни Хамилтън. „Със сигурност можех да постигна и по-добро време. Като цяло обаче все още не сме достатъчно бързи в средния сектор, но като цяло съм доволен от днешния ден.“

Хамилтън и Розберг не се напрегнаха особено много в първата свободна тренировка, когато завършиха на 15-а и 16-а позиции, защото както обясни германеца условията в нея нямали нищо общо нито с тези в квалификацията, нито с тези в състезанието. Заради високата температура на асфалта, надхвърлила 55 градуса, Хамилтън имаше интересен проблем. Двигателят и асфалта нагряха седалката му, което предизвика не особено приятни усещания за британеца.

„Бях леко объркан, но нещата не бяха особено драматични. Не желая да говоря за това, защото започват интересни интерпретации“, отговори на въпрос на британска журналистка Хамилтън, която го попита, дали от Мерцедес не са монтирали подгряване на седалката му. Той обясни, че не взима мерки, за да реши днешния проблем.

„Нося съвсем нормално своя екип без допълнителни подобрения. Просто си върша работата. Затова пък Нико имаше нещо доста интересно в шлема си в Малайзия“, заяви с усмивка Хамилтън. За да реши проблемите с потенето и влизането на течност в очите, Розберг бе сложил в Малайзия дамска превръзка върху главата си.