Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън посвещава победата си на бащата на своя състезателен инженер

Хамилтън посвещава победата си на бащата на своя състезателен инженер

93
0

Сред всичката радост от двойната победа в Канада в тима на Мерцедес имаше и някои тъжни лица. Защото както отборът разкри след надпреварата, състезателният инженер на Люис Хамилтън преди няколко дни е загубил своя баща.

„Говоря и от името на отбора, когато казвам, че посвещавам тази победа на бащата на моя рейс инженер Боно (прякорът на Пит Бонингтън – б.р.)“, заяви Хамилтън на подиума. „Уикендът бе много труден за него, но той просто бе чудесен и ми помогна много да спечеля. Тази победа е и за него.“

Хамилтън спечели своята четвърта победа за сезона и четвърта в Канада.

„Просто обичам Монреал и това трасе“, продължи Хамилтън. „Имах малко неприятности със стабилността на предната част. Освен това не се чувствах толкова удобно в колата, колкото може би е изглеждало отстрани.

Имах още резерви, но никога не можеш да бъдеш сигурен. Състезанието бе много интензивно.“

Не само Бонингтън, но и целият екип на Мерцедес е бил засегнат от новината за смъртта на неговия баща.

„Опитахме се да го вдигнем и да му покажем своята съпричастност“, обясни спортният директор на Мерцедес, Тото Волф пред германската телевизия RTL. „Искахме той да се качи на подиума, за да получи наградата за конструкторите, но той каза, че ще му е прекалено трудно. Затова изпратихме инженерът отговарящ за обработката на данни.“

Случилото се е в много неприятен момент за отбора, особено след случилото се в Монако.

„След случката в княжеството хората вероятно са си мислели, че сме сбирщина идиоти, което бе трудно за преглъщане“, завърши Волф.