Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер се извини на феновете за формата на квалификацията

Хорнер се извини на феновете за формата на квалификацията

63
0

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се извини на феновете за новия формат на квалификацията във Формула 1, резултатът от който бе далеч от очакваното вълнение и дуел между най-бързите двама пилоти в сесията.

Люис Хамилтън празнуваше 50-ата първа позиция в кариерата си преди още да изтече времето на Q3, след като единствено съотборникът му Нико Розберг излезе в опит да се бори с него. Останалите пилоти, стигнали до финалния квалификационен сегмент, просто не излязоха за последни бързи обиколки.

„Тази квалификация просто не се получи според мен и би трябвало да се извиним на феновете. Не направихме особено добро шоу. Трябва да си вземем поука от това. Важното е да не забождаме глави в пясъка, а да се справим подобаващо. Бих предпочел да се върнем към предишния вариант на квалификацията, но това е личното ми мнение”, заяви Хорнер пред BBC.

Неговото мнение се споделя от голяма част от феновете и представителите на медиите, а и от отборите в F1.

Моторспорт директорът на Мерцедес Тото Волф определи новия формат като „боклук”: „По принцип съм с положителна настройка, но това беше ужасно. Трябва да се промени.” Ники Лауда допълни, че ситуацията е ужасна и че когато е била гласувана промяната в начина на провеждане на квалификацията „подробностите не бяха наистина обмислени”.