Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас открили причината за проблемите

Хаас открили причината за проблемите

48
0

В тима на Хаас са намерили причините за не особено доброто си представяне в последните състезания и особeно в надпреварата за Гран при на Белгия на пистата Спа.

„Просто нямахме никаква скорост на правите. Губехме ужасно много време в края им”, обясни Ромен Грожан днес на пистата Монца и добави, че причината е в самия избор на режими и начин на работа с гумите.

Той се надява проблемите вече да са зад гърба им и да постигнат по-добър резултат на Монца с нов пакет и с обновления на задвижващата система. Грожан и неговият съотборник Естебан Гутиерес са ползвали само по 3 от почти всички важни елементи отначалото на сезона.

Гутиерес, който 4 пъти този сезон завърши 11-ти – на крачка от точките, каза, че се надява новият пакет да му донесе най-после успех.

Грожан коментира и събитията от старта на Спа преди седмица, като заяви, че сам има много неприятни спомени от влизането в Сурс. Ромен добави, че повечето пилоти обвиняват Макс Верстапен за случилото се, както и за защитата му преди Ле Комб, но той би предпочел да се въздържи от критики, защото сам знае колко трудно е да се мине, когато си от вътрешната страна на пистата и се опитваш да се върнеш.