Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще развива колата по-дълго време тази година

Хаас ще развива колата по-дълго време тази година

79
0
Кевин Магнусен,Хаас

В екипа на Хаас ще развиват тазгодишния си болид по-дълго време спрямо 2017 г. Целта е тя да бъде разбрана максимално добре и да няма големите колебания в представянето й от последните 2 години.

През тази година изглежда американският тим е направил много добро шаси като чиста скорост, за което някои от отборите смятат, че е реплика на Ферари от 2017 г., но предстои да се види дали болидът ще е постоянен в представянето си като цяло.

Спортният директор на тима Гюнтер Щайнер заяви, че с оглед на това, че тимът е създал добра база за развитие и няма да има големи промени в правилата за 2019 г., има смисъл тимът да развива сегашната кола по-дълго.

„Правилата за следващата година не се променят, каза Щайнер. – А от миналата към тази година се промениха малко. Но смятам, че закъсняхме малко с колата и трябваше да направим някои големи промени.

Тазгодишната кола е еволюция на миналогодишната и това, което правим по нея, ще го използваме и за тази през 2019 г. През последните 2 години не израснахме толкова, колкото искахме. Имахме спадове и възходи и не знаем защо. Трябва да се справим с това.“