Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда с 9 агрегата за развитие на задвижващата система през сезона

Хонда с 9 агрегата за развитие на задвижващата система през сезона

35
0

Хонда ще получи 9 агрегата (т.нар. tokens) за развитие на задвижващата си система през сезон 2015 г. във Формула 1.

ФИА оповести преди квалификацията за Гран при на Австралия колко развойни елемента са останали на всеки един от производителите на мотори за Формула 1. Те получиха правото да се трудят по двигателите и по време на състезателния сезон, след като се оказа, че в правилника няма посочена конкретна дата за хомологация през 2015 г.

По отношение на Хонда бе взето решение върналият се тази година в F1 производител да получи средноаритметичния брой агрегати, изчислен въз основа на използваните до първата надпревара от останалите компании – Мерцедес, Ферари и Рено.

Японците трябваше да хомологират задвижващата си система в края на февруари. Първоначално бе посочено, че те няма да имат право да работят по-нататък по нея. След среща на представители на Макларън и Хонда с рейс директора на ФИА Чарли Уайтинг бе получено разрешение за развитие и по време на състезателната година. От Хонда опитаха да поискат да имат на разположение всичките 32 развойни точки, както и останалите производители, но федерацията отказа.

Мерцедес са използвали 25 от 32-та си агрегата, което означава, че разполагат с още 7. На Ферари са останали 10, а на Рено – 12.