Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква Ботас да е по-силен през 2018 г.

Хамилтън очаква Ботас да е по-силен през 2018 г.

38
0
Макс Верстапен

Люис Хамилтън очаква съотборникът му Валтери Ботас да бъде по-силен през следващия сезон. За 2017 г. финландецът бе нает за заместник на напусналия спорта Нико Розберг, като през първата половина от сезона се представяше много добре.

След това имаше сериозен спад, но в крайна сметка Валтери завърши сезона с победа в Абу Даби, която бе негова 3-а за сезона.

„Валтери бе страхотен съотборник тази година, каза Люис. – Изобщо не е лесно да отидеш в отбор за първа година, особено като вече си направил планове да бъдеш другаде (Ботас имаше договор с Уилямс за 2017 г.) в началото на годината. Имаш много кратък период да свикнеш с новия отбор, да научиш новите системи, инструментите, които ще ползваш пред сезона.

– Отнема дълго време да се научиш как да караш колата така, че да извадиш възможно най-доброто представяне от себе си. Друго нещо е напрежението да се бориш за световната титла. Това не е от най-лесните неща, с които да се справиш. Той е много силен умствено и след трудния период се върна и завърши сезона на ниво. Затова очаквам Ботас да е по-силен през 2018 г.”

Хамилтън също така похвали Ботас за подхода му към сезон 2017, в който имаше перфектна хармония между двамата пилоти на Мерцедес, която контрастираше на отношенията между Люис и предишния му съотборник Розберг. По думите му двамата имат невероятен респект един към друг и работната им етика е много близка.