Начало Рали Хюндай дава нов шанс на Буфие

Хюндай дава нов шанс на Буфие

43
0
Бриан Буфие,Дани Сордо,Тиери Нювил

Тимът на Хюндай в световния рали шампионат ще даде още един шанс на Бриан Буфие, при това в домашния му старт във Франция.

Отборът съобщи, че продължава програмата си за участие с три автомобила във WRC надпреварите от дебютния си сезон. Тя обхваща вече и кръговете във Франция и Испания. И в двете състезания редом с титуляра Тиери Нювил, който спечели наскоро в Германия първа победа за тима, ще кара Дани Сордо. Испанецът финишира втори след съотборника си и превърна дебютния триумф на Хюндай в двоен. Буфие ще кара третата кола в родината си, а в другото рали зад волана ще е Хейдън Падън.

– Решихме да продължим подхода си за участие с три автомобила, за да можем да учим колкото се може повече във финалната част от дебютния ни WRC сезон – коментира шефът на отбора Мишел Нандан. – Редом с титулярния ни пилот Тиери ще е Дани, който свърши фантастична работа за тима ни в Германия. Той ще кара и във Франция, и в домашния си старт в Испания в края на октомври. Решихме да дадем още една възможност на Бриан след трудностите, с които се сблъска в Германия. Така че той ще кара в домашното си рали. Хейдън се връща в автомобила за Испания.