Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън начело до обяд в Барселона

Хамилтън начело до обяд в Барселона

26
0
Каталуния,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън с Мерцедес постигна най-добро време до обяд в първия ден на последните предсезонни тестове в Барселона. Британецът изпревари Фелипе Маса с Уилямс с почти секунда, а трети остана Данил Квят с Ред Бул.

Тестовете започнаха при доста ниски температури, като тази на въздуха бе едва 5 градуса, а асфалтът бе загрят почти до 9 градуса. Само десет минути след началото се появиха и първите червени знамена, защото болидът на Ред Бул, каран днес от Данил Квят спря на края на питлейна. Спирането на сесията обаче продължи едва няколко минути и руснакът скоро се върна на трасето.

Болидите се появиха доста променени за началото на тестовете. Колата на Мерцедес е почти нова, като непроменено е останало само шасито. Сред най-интересните новости бяха задно крило, което е с един единствен пилон вместо досегашните два. На него е закрепено малко крилце, което заменя досега използваната „маймунска седалка“. Нови бяха и пилоните за закрепване на камерите на носа.

Подобни промени имаше и по колите на Уилямс и Ферари. При Торо Росо пък новостите обхващат почти цялата кола. Очаква се следобед да пристигне и новата кола на Форс Индия, с която отборът ще стартира в Мелбърн.

С тези промени Хамилтън поведе класирането около час след началото на изпитанията и остана там до обедната пауза. Времето му (1:24.881 мин.) постигнато с медиум сместа остана недостижимо за останалите пилоти на пистата.

Втори остана Фелипе Маса с Уилямс на 0,9 сек зад Хамилтън. На третото място се класира Данил Квят от екипа на Ред Бул. Времената замръзнаха около час и половина преди обедната пауза заради слаби превалявания, които обаче попречиха на пилотите да ги подобрят.

Само Квят и Карлос Сайнц младши направиха опити на мокро.

1 Люис Хамилтън Мерцедес 1:24.881 мин.
2 Фелипе Маса Уилямс +0.882 сек.
3 Данил Квят Ред Бул +1.066
4 Ромен Грожан Лотус +2.198
5 Маркус Ериксон Заубер +2.921
6 Кими Райконен Ферари +2.932
7 Карлос Сайнц мл. Торо Росо +2.985
8 Дженсън Бътън Макларън +6.598