Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще използва спирачки Carbone Industrie на Силвърстоун

Хаас ще използва спирачки Carbone Industrie на Силвърстоун

61
0
Хаас

Екипът на Хаас ще използва спирачки на Carbone Industrie в уикенда за Гран при на Великобритания. Те ще бъдат поставени в колите на Ромен Грожан и Кевин Магнусен в петък и ще се види как ще работят те в хода на тренировките.

Ако всичко е наред и пилотите са доволни, те най-вероятно ще бъдат запазени до края на състезателния уикенд на Силвърстоун.

Екипът вече кара с Carbone Industrie в уикенда в Русия, но заради проблеми с прегряване в тренировките, за квалификацията и състезанието се върнаха към Brembo и за двамата пилоти. В следващите състезания американският тим използва също Brembo. Сега за Силвърстоун екипът се надява да няма повече проблеми с охлаждането.

Оплаквания от спирачките напоследък има най-вече Грожан, който натиска педала по-късно и по-силно спрямо съотборника си Магнусен.

„Нямахме достатъчно добро охлаждане за Carbone Industrie досега, обясни спортният директор на Хаас Гюнтер Щайнер. – И ако не ги охлаждаш достатъчно, те прегряват и педалът потъва надолу. И износването става много високо.“ 

Ексклузивно интервю с Магнусен четете в новия брой 206 на списание ClubS1