Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Днес беше странен ден

Хамилтън: Днес беше странен ден

67
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън допусна доста грешки в днешния ден и дори можеше да загуби водачеството в класирането при пилотите. В крайна сметка той успя да завърши две места пред своя съотборник Нико Розберг, след като германецът спука гума в двубоя си с Даниел Рикиардо. Така Хамилтън увеличи преднината си с четири точки.

„Въобще не съм доволен, днес бе наистина много лош ден“, заяви Хамилтън след състезанието. Той направи лош старт, излезе в чакъла, което му струваше много позиции и в крайна сметка се удари с Даниел Рикиардо, което му донесе наказание и допълнително влизане в бокса за смяна на предното крило. Още преди края на състезанието той се извини на отбора по радиото.

„Всичко днес вървеше на обратно. Нямам думи да опиша деня, днес определено направих лошо представяне и допуснах грешки. Не знам, дали това е заради липса на концентрация.

На старта не направих нищо грешно, но останалите просто свършиха по-добра работа. После натисках и не се предавах, но имаше много препятствия. Винаги има две посоки и днес винаги хващах грешната.

Денят определено бе странен. Дали заслужавам точките? Не се предадох в нито един момент и имах добро темпо. Благодарение на Господ взех точки, но сега по време на паузата ще трябва да си почина, за да може да се завърна по-силен.“