Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Доминацията на Мерцедес може да приключи догодина

Хамилтън: Доминацията на Мерцедес може да приключи догодина

38
0

Световният шампион Люис Хамилтън смята, че доминациата на Мерцедес може да приключи още през следващата година. Причината за това са сериозните промени в правилата за 2017 г., като колите ще бъдат доста по-бързи от сегашните с по-широки крила и гуми. Сребърните стрели доминират през последните 3 сезона, като Хамилтън спечели два пъти титлите след битка със съотборника си Нико Розберг и води в шампионата и през тази година.

„Ако тази година е последната от доминацията на Мерцедес, то трябва да направя всичко възможно да спечеля световната титла отново. Водя в класирането, което ми дава много добър шанс и не трябва да го изпускам, коментира Хамилтън. – Следващата година ще стане интересно. Промените в правилата за аеродинамиката и гумите ще вкарат свежест в челото.

Очаквам ситуацията да се промени сериозно, понеже има конкурентни отбори, които много добре умеят да се възползват точно в първия сезон след смяна на правилата. Имал съм възходи и падения и през изминалите години, но този сезон определено е далеч по-тежък. Приемам всичко, което се случи до момента като полезен опит, който ме направи по-силен.

Запитан дали ако спечели отново титлата, това ще е най-ценната в кариерата му, Люис каза: Мисля, че да.Определено се наслаждавам все повече и повече на всяка следваща титла. Всяка една от тях представляваше различно преживяване, но ако завърша на първо място и в края на този сезон – това може би ще е най-страхотното чувство, което съм изпитвал.“