Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква битката с Ферари да продължи и в състезанието

Хамилтън очаква битката с Ферари да продължи и в състезанието

34
0

Люис Хамилтън очаква битката между Мерцедес и Ферари да продължи и в надпреварата утре на пистата край Шанхай. Английският пилот спечели полпозишъна за Гран при на Китай – шести пореден за него (от старта в САЩ през миналия сезон досега), докато Себастиан Фетел остана втори (на 0,186 сек).

„Утре ще е необикновен ден”, заяви Хамилтън след квалификацията. „Чух, че ще е мокро, вероятно и за старта на състезанието. Не съм карал с гумите за мокро трасе и ще е интересно да усетя как по-голямата кола ще върви с тях. Така че утре ще науча нов урок. Да видим какво ще ни поднесе времето. Ние се постарахме да подобрим болида си, да разберем малко повече за работата му.”

„Ферари обаче има много, много силен автомобил – дори по-добър в състезателни условия (в сравнение с квалификационни). Каквото е да е положението с времето обаче, смятам, че битката помежду ни ще е близка. Може да се получи една от най-вълнуващите надпревари от дълго време насам.”

„Тимът на Скудерията изглеждаше изключително бърз в тренировката сутринта, както и в отделните части на квалификацията. Знаехме колко ще е трудно и че трябва да се справим на ниво, както и че е необходимо да направя перфектна обиколка. Напредвах малко по малко, нямах сериозни проблеми, а последният ми тур бе най-силният досега – планът бе такъв. В началото може би не потеглих толкова добре, колкото в първата обиколка в Q1 например, но през останалата част всичко бе наред. Може би температурата на гумите повлия, кой знае. Чувствах, че турът ми е наистина чудесен, но след последния завой трябваше да изчакам да разбера дали е било така, тъй като останалите все още довършваха своите опити.”

Валтери Ботас пък съжаляваше, че изтърва класирането на първа редица, при това само за 1 хилядна от секундата! „Една хилядна е ето толкова”, демонстрира с пръсти финландецът. „Може да не е кой знае какво, но е жалко, че Себастиан успя да се вклини между нас. Състезанието обаче е утре и със съотборника ми сме първи и трети на стартовата решетка – това е добра отправна точка, независимо от времето. Люис бе много силен днес. Ферари също, но ние винаги очакваме сериозна битка с тях и според мен утре ще се случи същото. Отборът свърши чудесна работа в тренировката, за да подготви колите ни.”