Начало Рали Хюндай се надява да победи Фолксваген с новата версия на i20 WRC

Хюндай се надява да победи Фолксваген с новата версия на i20 WRC

25
0

Хюндай се надява да победи Фолксваген в световния рали шампионат, след като новата версия на i20 WRC излезе на трасе.

Отборът на корейския автомобилен производител подготвя нов автомобил, който вероятно ще се появи през втората половина от сезона. Очаква се колата да е готова за рали Германия, девети кръг от първенството за 2015 г.

„Желанието ни при появата на новото поколение i20 WRC е да победим съперниците – или вероятно би трябвало да кажа съперника, тъй като с настоящия вариант вече сме пред Ситроен и Форд. Но няма смисъл новата версия да излиза на трасе, докато не е достатъчно добра, за да победи Поло-то”, заяви тийм мениджърът на екипа Ален Пенас пред Аутоспорт.

В Мексико Хюндай имаше някои подобрения за автомобилите, включително повишена мощност. Пенас обясни, че отборът е останал малко изненадан от скоростта и от факта колко близко е било представянето на i20 WRC спрямо отбори, които вече се състезават с нови версии на автомобилите си.

За предстоящото рали Аржентина отборът има планирани още новости за колите. Една от тях е смяната на предавки с планки на волана. Пенас каза, че екипът продължава да се труди по автомобила, защото „всяка стъпка напред може да се адаптира към новата кола, така че е напредък за целия проект. Планираните за Аржентина неща са в различни области, като би трябвало да ни помогнат да сме още по-близо (до Фолксваген).”

Хюндай трябва да проведе сравнителни тестове на настоящата и следващата версии на i20WRC. След това ще пристъпи към доизпипване настройките на новия автомобил. Дългата пауза между третия и четвъртия кръг от световния шампионат помогна на отбора – рали Мексико бе в началото на март, а надпреварата в Аржентина е чак в края на април. Това даде на екипа почти два месеца време за работа.

„Определено получихме глътка въздух. Първите три ралита за сезона винаги са най-сложни, така че началото на състезателната година е трудно. Сега обаче предстоят доста стартове на чакъл, които очакваме с нетърпение. Нещата изглеждат добре с новите компоненти, дори за бързи надпревари като Полша и Финландия, където вървяхме силно и с миналогодишната си кола”, каза още Пенас.