Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда показа за първи път задвижващата си система за F1

Хонда показа за първи път задвижващата си система за F1

30
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Хонда показа за първи път задвижващата система, която разработва за Формула 1. Японската компания, която се оттегли в края на 2008 г. от Гран при, се връща в спорта догодина като доставчик на Макларън.

По време на уикенда за Гран при на Япония Хонда ще представи филм за работата си по новия двигател и допълнителните системи, който ще включва и звук от работата на агрегата.

– Развитието на задвижващата система навлиза в основната си фаза в развойното ни съоръжение в Сакура (Точиги, Япония) – заяви ръководителят на проекта Ясухиса Араи, който в петък ще участва в пресконференцията на ФИА. – По-рано тази година прехвърлихме там отдела си за автомобилен спорт. Освен провеждането на симулации се прехвърлихме към следващата фаза – цялостни тестове на стенд, като свързваме турбокомпресора и допълнителните системи. Сега пускаме снимка на задвижващата система, която все още се развива. Целият екип е съсредоточен върху работата и се подготвя за започващото ни след шест месеца участие в F1.

Първият кадър на системата идва дни, след като се появиха слухове, че Хонда изостава с три месеца в работата си по нея. Те доведоха дори до спекулации, че затрудненията могат да отложат връщането на Фернандо Алонсо в Макларън.

Бъдещето на двукратния световен шампион е в центъра на вниманието през последните седмици, като името му се свързва най-упорито с екипа от Уокинг. Твърди се, че Хонда дори са готови да платят неустойката за прекратяване на настоящия му договор, която възлиза на около 30 милиона евро.