Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Хамилтън срещу Фетел в Ред Бул щеше да е невероятно изживяване

Хорнер: Хамилтън срещу Фетел в Ред Бул щеше да е невероятно изживяване

39
0

Люис Хамилтън доминира и през тази година във Формула 1, въпреки че неговият съотборник Нико Розберг се опитва да задържи интригата до края. Последният уикенд на пистата Спа показа, че почивката се е отразила чудесно на лидера в световния шампионат, който не крие желанието си да стане шампион за трети път. Според Ники Лауда британецът е „почти непобедим в момента“.

В един момент след раздялата си с Макларън обаче имаше възможност Хамилтън да се озове в Ред Бул, а не в Мерцедес. Бърни Екълстоун подхвърля на четирикратните световни шампиони да привлекат сънародника му, който вече не се чувстваше щастлив в Макларън. Ред Бул обаче решиха да задържат Марк Уебър за още един сезон, след което го замениха с Даниел Рикиардо.

„Разбира се, че щеше да е невероятно да гледаме борба между Себ и Люис в отбора поне за година“, с усмивка обясни Кристиян Хорнер пред Sky Sports. „В крайна сметка обаче спечелихме със сериозна преднина шампионата през 2013 г. Щеше да е обаче много интересно, как двамата ще се справят с подобно предизвикателство.“

Марк Уебър от своя страна не успя да изпълни очакванията да е равностоен партньор на Фетел през 2013 г. и остана дори без победа, докато германецът записа девет. Хорнер обаче не съжалява за следването на философията на Ред Бул да разчита на собствени пилоти.

„Да инвестираш в собствени кадри се оказа доста успешно за Ред Бул. Себастиян стана сериозна звезда след като излезе от нашата програма за развитие на млади таланти, а сега двамата ни пилоти (Рикиардо и Квят – б.р.) се справят чудесно и също са продукт на тази програма. Макс и Карлос също се справят добре в своето изграждане като пилоти. Това са двама многообещаващи млади таланти. Смятам, че можем да бъдем много доволни от настоящата ситуация.“