Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Инженерите ми казаха на ФИА, че квалификацията няма да е добра,...

Хамилтън: Инженерите ми казаха на ФИА, че квалификацията няма да е добра, но ги игнорираха

41
0

Люис Хамилтън спечели 50-а първа позиция в кариерата си във Формула 1. Повече от него имат само Михаел Шумахер (68) и Аертон Сена (65).

„Наистина трябва да сваля шапка на отбора си”, заяви англичанинът след финала на квалификацията в Австралия. „Невероятно е да подобряват всичко трета поредна година и да ме мотивират така. Управлението на колата днес бе удоволствие. Направих няколко прекрасни обиколки, поведението бе страхотно, а това е всичко, на което може да се надява един пилот.”

Трикратният световен шампион бе попитан какво смята за новия формат на официалната сесия за определяне местата на грида, вследствие на който реално нямаше никаква борба през голяма част от Q3.

„Липсват ми онези дни, когато излизахме в квалификацията и просто карахме и карахме, и карахме”, отговори Хамилтън. „Сегашният формат е изчистен, но мисля, че хората казват, че не е вълнуващо за феновете. Всичките ми инженери го твърдяха и го заявиха пред ФИА, но ги игнорираха. Случилото се само доказва да мен колко умни са хората в екипа ми, макар това вече да го знаех. Аз нямам решение. Не съм гледал (какво става), какво се е получило и какво не. Трябва да допускаш грешки, за да ставаш по-добър. Може би това бе стъпка в неправилната посока, но не казвам да се върнем към старата система.”

Съотборникът на Хамилтън Нико Розберг ще стартира до него от първа редица. Немският пилот на Мерцедес сподели, че последната му обиколка в Q3 е била добра, просто Люис е свършил по-добра работа.

„Впечатляващо е да се наблюдава как отборът става все по-бърз вече трета поредна година”, отбеляза и Нико. „Сега изглежда сме най-бързи, при това с добра разлика. Това е невероятно. Рискът, когато доминираш, е да не се отпуснеш, но ние успяхме да се преборим. Не съм щастлив, разбира се, от втората позиция, но имам доста възможности от нея на старта утре.”