Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Имам пълно доверие в техническия екип на Ред Бул

Хорнер: Имам пълно доверие в техническия екип на Ред Бул

103
0
Кристиан Хорнер

Кристиан Хорнер заяви, че има пълно доверие в техническия екип на Ред Бул.

Шефът на екипа, който спечели четири поредни титли във Формула 1 при пилотите и конструкторите сподели още в ексклузивно интервю за ClubS1, че един съвременен началник на отбор едва ли може да окаже съществено влияние при взимането на технически решения, развитието на колата и т.н.

– Аз имам пълно доверие в нашия технически екип и не мисля, че някой тим шеф може вече да каже на тези хора как да си вършат работата или да им дава съвети. Може при някакво стратегическо решение или процес да се окаже влияние, но техническият екип е този, който има свободата и отговорността да избере правилните решения. Аз може да съм информиран и да знам какво става, но задачата на мениджмънта е да координира работата и да взима стратегически решения, включително по теми като промяната в правилата и посоката на развитие като цяло – обясни Хорнер.

Той допълни, че техническата структура на тима от Милтън Кийнс едва ли ще се промени много след оттеглянето на Ейдриан Нюи:

– Ние имаме вече отлично изграден екип от специалисти, чиито функции вероятно малко ще нараснат. Но самата структура няма много да се промени, защото и в момента Ейдриан има специфична роля. Той бе така любезен да приеме да продължи да наглежда нещата и да дава идеи. А ние вярваме, че всичките тези години сме изградили екип, който да е способен да побеждава и в един следващ период от време.

В новия брой на ClubS1 (175) може да намерите още материал за започналия вече нов шампионат на ФИА Формула Е за електрически болиди. Италианският специалист Паоло д’Алесио разкрива детайли за супер успеха на Мерцедес този сезон в F1. Изданието се връща към далечната 1958 г. и състезанието в Реймс, където губи живота си Луиджи Мусо, както и към историята на една от най-големите рали легенди – Бьорн Валдегард, който почина наскоро.

Списанието навърши 15 години и рожденият ден е отбелязан с хронология на любопитни събития, отбелязани в броевете през годините – свързани със спорта и не само с него.