Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Колата ми през 2017 г. бе най-трудната за разбиране

Хамилтън: Колата ми през 2017 г. бе най-трудната за разбиране

74
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън призна, че колата на Мерцедес през изминалия сезон е била най-трудната за разбиране в кариерата му във Формула 1 досега.

Британецът спечели титлата 2 кръга преди края на сезона, но през първата половина от него водач бе Фетел. Хамилтън често не можеше да разкрие пълния потенциал на болида заради непостоянното му поведение.

„Тазгодишната кола бе най-трудната за разбиране, обясни 4-кратният шампион. – Това бе нова машина с различна динамика по отношение на гумите. Болида от 2008 г. бе труден също. Този от 2009 беше ужасен. Тазгодишната кола бе страхотна, но беше сложно да я накараш да работи.”

Основният проблем на колата през първата половина от сезона бе сериозното износване на гумите, особено когато температурите на пистата са високи. В квалификационни условия проблеми нямаше, като Люис редовно заемаше първата позиция на старта.

„Колата имаше някои фундаментални проблеми, с които се борех, каза още Люис. – Имаше моменти, в които успявах да извлека повече скорост, отколкото тя ми даваше. И това беше позитивно. Позволи ми в определени състезания да взема повече, отколкото се надявах.”